Scoala duminicala - Biserica Ortodoxa Buna Vestire din Grand Rapids, Michigan

Go to content
SCOALA DUMINICALA
O preocupare constanta in comunitatea noastra  inca de la inceput, a reprezentat-o  grija pentru educatia religios-morala a copiilor, stiut fiind faptul ca vârsta copilăriei reprezintă terenul cel mai bun pentru a semăna Cuvântul lui Dumnezeu, deoarece este un teren curat.
Scopul principal al Scolii Duminicale este educatia religioasa a copiilor nostri si pregatirea lor pentru deciziile morale pe care vor trebui sa le faca intr-un moment sau altul al vietii lor, sa simta si sa inteleaga valoarea binelui in fata raului, sa fie buni crestini si oameni corecti in relatia cu Dumnezeu, ceilalti semeni si cu societatea in care traiesc.
Prin lectiile predate si prin proiectele de lucru manual atat de apreciate de catre cei mici, ne propunem ca, pe lângă însuşirea principalelor învăţături de credinţă, reguli, tradiţii nationale  şi evenimente religioase ale Bisericii Ortodoxe, elevii sa dezvolte si sa dobândeasca  deprinderi, obişnuinţe spirituale, care îi înalţă, îi fac mai buni, mai respectuoşi, mai responsabili.
Desi numarul copiilor nu a fost niciodata unul foarte mare, ei s-au bucurat  intotdeauna de atentia, dragostea si dedicatia doamnelor profesoare care dea lungul timpului au depus o munca benevola si fara plata.
Clasele se tin in fiecare duminica, dupa Sf. Impartasanie, felul in care ele sunt organizate permitand copiilor sa participe la Sf. Liturghie si sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului Hristos.
Scoala Duminicala nu poate functiona fara ajutorul parintilor. Mantuitorul Hristos se adreseaza fiecarui parinte in parte, prin cuvintele : “Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este imparatia cerurilor”(Marcu 10,14). Vorbindu-se despre familie, neam, societate,  auzim spunandu-se adesea ca cei mici  reprezinta viitorul. In Biserica insa, ei nu sunt doar parte din viitor, ei fac  si trebuie sa faca parte  din prezent!

Tocmai de aceea, ii incurajam pe parinti sa ii aduca pe cei mici la intalnirea cu Hristos.

HRISTOS ESTE IN BISERICA!
CONTACT US
SEND A MESSAGE

General INFO
Address
2573 Hillside Dr NW,
Grand Rapids, MI, 49544
Email
preot@arocgr.com
Phone
(949) 200-0515
Back to content